Kõigest kolmeaastaselt oma karjääri alustanud näitlejatari jaoks tundus olukord lootusetu. Samal ajal, kui teised nullindate peotüdrukud hakkasid juba maha rahunema ning pesid oma mainet puhtaks, oli Lohan endiselt võõrutusravi uksi kulutamas.

2007. aastal mõisteti ta kohtus süüdi joobes autojuhtimise ja kokaiini tarvitamise eest. Sellest sai alguse aastaid kestnud allakäigutrepp. Lohan figureeris meedias oma uimastisõltuvuse, pidevate arreteerimiste ja näiteks 2500-dollarise kaelakee vargusega.

Lohan väitis 10 aastat tagasi, et ta polegi kunagi narkosõltlane olnud. „See (arreteerimine - toim) oli esimene kord, kui ma narkootikume kasutasin. Olin klubis inimestega, kellega poleks tohtinud olla, võtsin kokaiini ja istusin autorooli. See oli nii rumal,“ sõimas ta ennast toona Daily Maili vahendusel.

Ta väitis, et käis võõrutusravil traumade, mitte sõltuvuste tõttu, kuigi kohtupaberites on selgelt kirjas, et ta pidi minema ravile ka pärast seda, kui ta oli purjuspäi autoroolist tabatud. Samuti otsiti talle abi ka pärast varguse toime panekut.

Kõik hakkas muutuma umbes 10 aastat tagasi. Lohan hakkas aina rohkem aega veetma Dubais ning hoidis Hollywoodi peoskeenest eemale. 2022. aastal abiellus endine peotüdruk oma kauaaegse elukaaslase Bader Shammasega. Tegemist on Kuveidist pärit finantsanalüütikuga. Paar tervitas oma esimest last eelmise aasta juulis. Poisslapsele pandi nimeks Luai, mis tähendab araabia keeles kilpi või kaitsjat.