Õhukunstnik Tauri Vahesaar kirjeldab Vabaduse väljakul etenduv lavastus on kui tema tunnete ja ainulaadsete oskuste väljendus tantsu, akrobaatilise liikumise, hairhang’i, õhuartistika, tuletantsu ja täieliku tasakaalu kaudu – ja seda kõike slackline’i erinevatel tasanditel. Etteaste toimub kahe kuni seitsme meetri kõrgusel.

Talviselt külma ilma esineja ei pelga. „Mul on soe, sest adrenaliin on laes ja tulevahendid on käes.“

2022. aasta suvel kõndis Vahesaar üle Raekoja platsi. Etteaste oli osa Tallinna vanalinna keskaja päevade avaüritusest. Ka on osalenud lindilkõndija kaskadöörina filmide „Assassin’s Creed“ ja „Wonder Woman: 1984“ võtetel.

Põleva slackline’i etendus paneb punkti ka Hopneri maja jõulukavale. „Keskaegsetes linnades kestsid jõulupidustused just toomapäevast kolmekuningapäevani. Viimaste sajanditeni ongi kolmekuningapäeva peetud enamikes Euroopa maades - ja ka Eestis - jõuluaja lõpuks. Soovime neid traditsioone au sees hoida,“ sõnas Hopneri maja juhataja Anne Velt.

Graatsiline õhutants leiab aset 6. jaanuaril Vabaduse väljakul kell 17. Koos Vahesaarega astub lavale ka tema abikaasa Merit Raju. Etenduse vältel kasutatakse tulevahendeid ja LED-valgust. Etendus on tasuta.

Pühapäeval, 7. jaanuaril lõpetab selleks hooajaks tegevuse vanalinna jõuluturg, kuid jõulumeeleolu sellega ei lõpe. „Raekoja plats ei jää tühjaks, vaid sinna seatakse väikestest kuuskedest üles traditsiooniline kuuselabürint ehk võlumets,“ märkis kesklinna vanem Monika Haukanõmm. Võlumets avatakse 12. jaanuaril.