Neljapäeval, 4. jaanuaril andis sõnakunstnik Keiti Vilms sotsiaalmeediaplatvormidel teada, et teda ustavalt teeninud koer Madonna on tagasi varjupaigas. Varjupaikade MTÜ kodulehel oli koer märgitud uut kodu otsima alates 3. jaanuarist.

„Madonna on jälle vaba! Toogu ta kellelegi teist sama palju rõõmu ja armastust,“ märkis Vilms Facebooki postituses, sama tegi ta ka Instagrami story’s. „Vaba olen minagi. Järgmine peatus: Aafrika, Uganda.“

Fännides tekitas säärane loomast lahtiütlemine aga pahameeletormi.

„Sellise külmalaine ajal veel. Häbi,“ kommenteeris üks Vilmsi jälgijatest. „Vaba? Sa tahtsid vist öelda hüljatud? Peaksid eesti keelt piisavalt oskama küll, et nendel kahel sõnal vahet teha,“ lausus teine.

„Looma ei saa ju võtta nii, et täna tahan, on mulle vajalik nn raskel ajal, homme enam mitte. See on vastutus! Kōigil on raskemaid aegu, aga loomast on väga kahju!“ kommenteeris kolmas fänn.

Ka platvormil X (endine Twitter) võtsid mitmed Vilmsi jälgijad sõna, väljendades nördimustunnet sõnakunstniku suhtes.

Reedel kirjutas Maaleht, et Vilmsi koer Madonna ei jõudnud tegelikult varjupaika üldsegi mitte läbi omaniku, vaid loom leiti aasta lõpus Kadriorust.

„Mis nüüd eelmise aasta 19. detsembril täpselt juhtus, ei oska meie kommenteerida, aga saime telefonikõne, et Kadriorus on hulkuv koer. Sõitsime välja ja nägime, et tegemist on meie Madonnaga,“ rääkis Varjupaikade MTÜ kommunikatsiooni- ja annetuste kogumise juht Anni Anete Mõisamaa.

Vilmsiga üritati ühendust saada kaks nädalat, mille jooksul on varjupaigal seaduslik kohustus oodata ja loota, et looma omanik tuleb oma lemmikule järgi, kuid tulutult.