„Lihtsalt on nii, et Ameerika filmiakadeemia kaldub Ameerika filmide ja Ameerika teemade poole,“ tõi Tristan Priimägi välja, mis võis rolli mängida.

„Hoolimata Eesti riiklikust panusest ei saa me vastu USA tootjate valduses olevatele vahenditele. Nõndasamuti on USA vaatajal lihtsam vastu võtta talle tuttavaid teemasid ja suitsusaun jääb eksootikaks isegi siis, kui see saun Manhattanile tuua,“ lausus omakorda Tõnu Karjatse.

„Aga äkki olid naiste saunas räägitud lood, välja higistatud raskus ning õlgadelt heidetud murekoorem hoopis liiga valusad?“ küsis Kaspar Viilup.

Kroonika on varem kirjutanud, et Eesti saatis Oscarite auhinnagalale seekord kahes kategoorias nominatsiooni püüdma „Savvusanna sõsarad“, mis oli Eesti kandidaatfilm parima rahvusvahelise filmi kategoorias ja tugev pretendent parima dokumentaalfilmi kategoorias.

21. detsembril Ameerika filmiakadeemia poolt avaldatud kümne auhinnakategooria lühinimekirjadest selgus, et „Savvusanna sõsarad“ ei pääsenud siiski edasi järgmisesse vooru.