„Noh, kui ma aus olen, siis minu arust on see kontseptsioon natuke naljakas,“ vastas Inger küsimusele, mida arvab tema tänavustest Eesti Laulu muudatustest.

„Võibolla on sellel veel mingi suurem tagamõte, mida mina ei tea,“ mõtiskles ta edasi, et samas võib muudatustel ka oma positiivne külg olla, mida tema kohe välja tuua ei oska.

Inger jätkas aga, et aususe kohapealt tundub talle kaks poolfinaali etem variant, nagu eelmistel aastatel tavaks oli.

„Esiteks need, kes finaalis on - kas nad üldse saavad enne finaali lavalisi katsetusi teha? Poolfinaali omad saavad seda juba tegelikult teha,“ sõnas lauljatar, kes on ise kolm korda Eesti Laulu finaali jõudnud.

Oma Eesti Laulu lemmikuna tõi Inger välja 5miinuse ja Puuluubi loo. Ta arvas, et laulu kasuks räägib ansamblite vaheline kontrast. „See on väga kaval lüke,“ kommenteeris lauljatar. „Ja siis tants, mis nad teevad, jääb kohe meelde, inimesed hakkavad tantsima, ja samas laul ei ole ka nii keeruline, et ei jääks inimestele meelde,“ mõtiskles ta duo plusside üle.

Käesolev Eesti Laul on endaga kaasa toonud suured muutused. Kui varem on toimunud kaks poolfinaali ning televaataja saab kaasa rääkida, kes peaksid finaali pääsema, siis seekord pääsesid viis artisti otse finaali ning ülejäänud 15 võtavad mõõtu ühes poolfinaalis, mis toimub jaanuari teises pooles Tartu Ülikooli spordihoones.

Eesti Laulu poolfinaalikontsert toimub 20. jaanuaril Tartus, finaal 17. veebruaril Tallinnas. Finaalis võistleb kümme laulu, Eesti Laul 2024 võitja selgub superfinaalis telefonihääletuse tulemusena.