„See on väga märgiline samm, sest seda oodati Elizabeth II puhul, aga kuninganna Margrethe puhul võib-olla mitte nii väga,“ teatas monarhiahuviline ETV hommikuprogrammis. „Meile võibolla tundub kummalisena, et moderniseerijaks oli just kuninganna Margrethe II,“ lisas Nelson, viidates sellele, et Taani kuningakoda on Euroopa kõige vanem ja väärikam. Elizabeth II jättis aga Nelsoni sõnul kindlasti omalt poolt Briti monarhiale pitseri, et troonil tuleb olla enda elupäevade lõpuni.

Nelsoni teatel on Taani kuningakoda elanud tohutu rahvaarmastuse saatel ning kindlasti saab kuningas Frederik X olema samuti palavalt populaarne. „Tema on pigem spordimees ja loodab oma ema suured sussid täita, aga kindlasti saab temast väga armastatud monarh koos oma abikaasaga, tulevase konsort-kuninganna Maryga ja oma nelja lapsega.“

„Nad on kõik säravad isiksused, neist oodatakse väga palju rasketel aegadel ankruks olemist - nad tähistavad rahva ja riigi identiteeti, järjepidevust, traditsioone, ajalugu - kõike seda, mida on just rasketel aegadel vaja. Ka praegustel rasketel aegadel Euroopas vajame me positiivseid käilakujusid, populaarseid inimesi, kes jäävad tugevaks tormituultes, kes peavad vastu ning seisavad oma rahvaga nii rasketel kui ka rõõmsatel päevadel. Me just näeme, et rahvas ootab seda nendelt,“ kirjeldas Nelson Taani kuningakoda.

Taani kuninganna Margrethe teatas ootamatult 2023. aasta viimasel päeval, et loovutab trooni 14. jaanuaril, mil möödub tema võimulolekust 52 aastat, oma pojale, kroonprints Frederikile, kellest saab troonile astudes kuningas Frederik X.

Briti kuninganna Elizabeth II lahkus elavate hulgast 2022. aasta 8. septembril 96-aastasena.