Mõni aasta tagasi kolis lauljatar Maian Hispaaniasse, et seal aeg maha võtta, ent tagasi Eestisse tulles hakkas ta taas mitmel rindel rabelema ning tegi isegi 17-tunniseid tööpäevi, mis läbipõlemiseni viisid.

„Istusin emaga voodi peal ja ta lihtsalt hoidis mind. Mul polnud aimugi, mis edasi saab,“ rääkis muusik avameelselt. „Mõeldes üldse mingisuguse teostatava tuleviku peale, mõistsin, et pean ikkagi nüüd kõigepealt enda eest hoolitsema. Ei saa kõike korraga teha ja end ribadeks tõmmata.“

Maian avaldas äsja ka uue singli koos Jaagup Tuisuga, mille keskmes on sisemised deemonid ja nendega võitlemine. „Oleme Jaagupiga nagu kaks kauget ja eri lainepikkustel olevat maad, aga maabume lõpuks samas rannas,“ kommenteeris ta koostööd.

Aastal 2022 osales Maian Eesti Laulul populaarse looga „Meeletu“, millega ta paljude üllatuseks finaali aga ei jõudnud. Finaalist väljajäämine tuli ka Maianile endale šokina. Saku Suurhallis viibinud isiku info kohaselt tormas lauljanna kohe pärast tulemuste väljakuulutamist riietusruumi ning ei soovinud ühtegi intervjuud anda. Hiljem tegi ta Instagrami postituse, kus andis teada, et soovib natuke kõigest eemal olla ja puhata.

Enne toonast Eesti Laulu poolfinaali räägiti ka sellest, et Maianil pole erilist lava-show’d ega paista seetõttu ka teiste osalejate seast silma. „Mina võtan seda niimoodi, et mina tulin siia laulma. Tegema seda, mida ma armastan,“ kommenteeris ta oma etteastet enne selle toimumist.