Melania Trump tegi südantlõhestava postituse ema surmast sotsiaalmeediasse teisipäeva õhtul, nimetades sealjuures oma ema tugevaks naiseks, kes hoidis end alati väärikalt üleval. „Ta oli täielikult pühendunud oma mehele, tütardele, pojapojale ja väimehele. Tunneme temast puudust ning jätkame tema pärandi austamist ja armastamist,“ säutsus Melania platvormil X. Ka endise USA presidendi Donald Trumpi kampaanianõunik kinnitas CNN-ile Amalija surma.

Amalija kasvas üles Sloveenias ning oli ametilt tekstiilitööline. 2016. aasta seisuga kuulus Amalijale ja tema abikaasale Viktorile maja Sevnicas, väikses Sloveenia tööstuslinnas, kus Melania Trump algkoolis õppis. Trupi ametiajal hoidsid Amalija ja tema abikaasa Trumpi perekonnaga lähedast kontakti ning koos reisiti sageli mööda USA-d ringi.

Melania Trump, kes ise sai USA kodakondsuse 2006. aastal, on alles teine välismaal sündinud esileedi. Pärast Washingtonist lahkumist 2021. aasta jaanuaris on ta suures osas avalikkuse tähelepanu vältinud, mis võis olla seotud ka tema ema kehva tervisega. Melania vanemad said USA kodakondsuse 2018. aastal.