Taani tollane prints Frederik külastas 2000. aastal Syndeyt olümpiamängude raames, vahendas People. Prints otsustas ühel õhtupoolikul külastada kohalikku pubi nimega Australia’s Darling Harbor, kus ta oma abikaasat Maryt kohtas. Austraaliast pärit Mary Donaldson töötas toona reklaamijuhina ning Frederik tutvustas end algul lihtsalt kui „Fredi". Paari vahel tekkis koheselt huvi teineteist tundma õppida ning pärast Frederiki riigist lahkumist arenes nende suhtes edasi kaugsuhteks.

„Midagi lihtsalt klikkis,“ on kommenteerinud Mary kohtumist oma abikaasaga Taani meediale. „Tohutut sädet või midagi sellist meie vahel ei olnud, aga oli suur põnevustunne.“

2003. aastal kolis Mary Taani ja kuninganna Margrethe andis oma nõusoleku paari kihlumiseks. Kuninglikud pulmad peeti 2004. aasta mais Kopenhaagenis, tehes Maryst ühe maailma vanima monarhia liikme.

„Ma ei mäleta, et oleksin kunagi soovinud printsessiks saada,“ ütles Mary ühes oma kunagises intervjuus. „Ma tahtsin saada loomaarstiks.“

Mõni aasta tagasi avaldati intervjuu Frederiki ja Mary pulmas pruutneitsi rolli kandnud Amber Pettyga, kes aga märkis, et paari esmakohtumine polnud üldse nii juhuslik. Tema sõnul tutvusid nad küll baaris, ent tegemist oli olnud „eksklusiivsel eraõhtusöögipeoga“ ja Mary olevat olnud täiesti teadlik sellest, et antud üritusel viibivad ka kroonitud pead.

Kuningas Frederik X oli kunagi tuntud tõelise peoprintsina. See tiitel saatis teda 1990-ndate alguses, kuid hiljem hakkas ta elu tõsisemalt võtma. 1995. aastal sai ta Aarhusi ülikoolist magistrikraadi politoloogias. Aastakese jõudis ta õppida ka Ameerika Ühendriikides Harvardi ülikoolis varjunime Frederik Henrikseni all.