Eesti suurima lumememme ehitamiseks loodud Facebooki ürituse alla postitati paar päeva tagasi rõõmus sõnum. Ürituse eestvedaja Janar Saviir teatas seal, et lumememm on viimaks valmis saanud. „Ühe nädalavahetuse asemel läks aega kolm, aga see-eest sai ta oluliselt tugevam, kui oleks saanud algselt. Ei suuda piisavalt tänada kümneid abilisi, kes aitasid selle hullumeelse idee võiduka lõpuni viia,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias. Paar päeva tagasi tähistati lumememme valmimist ka suure ilutulestikuga.

Tegemist ei ole esimese suure lumest valminud projektiga. Maaleht kirjutas detsembri keskel, et sel talvel möödub kolm aastast lume-Olafi ehitusest. 2021. aastat on teada, et Vastseliina külje all Külaorus püstitati 6,75 meetri kõrgune memm. Ajaloost võib leida veel pildi aastast 1966, kui Eestisse püstitati 8 meetri kõrgune lumememm.

Facebooki ürituse alla tehtud postitustest selgub, et lumememm on 11 meetrit pikk ja selle valmimiseks plaaniti kasutada rohkem kui 200 kanti lund. Lumememme alumise pallikese läbimõõt on 5 meetrit, keskmisel 3,6 meetrit ja ülemisel umbkaudu 2,4 meetrit.

Suurtele ehitustöödele kaasati lisaks innukatele ehitajatele ka tehnikat. Suur lumememm on kõigile huvilistele uudistamiseks Nõos Voika tänaval. Rohkem infot lumememme ehituse kohta saab leida Facebooki üritusest.