3-aastane koer Madonna leiti Kadrioru tänavatelt hulkumas detsembris. „Tegelikult on tal päris keeruline minevik seljataga, aga ta ei lase sellest üldse end morjendada,“ tutvustas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Põltsamaa Vilmsi endist koera. „Madonna õnneks endiselt usaldab inimest ja on tõesti suurepärane koer.“

Madonna sattus varjupaika esimest korda juba möödunud aasta kevadel, kui ta samuti tänaval ringi hulkus. „Ketijupp rippus tal siis küljes - võime eeldada, et ta pidi oma eelneva elu ketikoerana elama,“ meenutas Anni, lisades, et koeral olid toona ka rasked seedeprobleemid, millele ta varjupaigas koheselt ravi sai.

„Turgutasime ta üles ja eelmise aasta augustis läks ta uude koju,“ jätkas Anni, viidates sellele, et Vilms oli koera enda hoole alla võtnud 2023. aasta augustis. Umbes nelja kuu pärast leiti aga Madonna taas tänavatelt sihitult ja ilma omanikuta ringi jõlkumas.

Kuigi Madonna psüühika on õnneks korras, siis kommunikatsioonijuht kinnitas, et hülgamine võib koerale väga jubedalt mõjuda. „Me oleme näinud ka selliseid juhtumeid, kus koerad pärast hülgamist täiesti iseendasse tõmbuvad, ei julge oma poksinurgast väljagi tulla ja inimesele otsa vaadata.“

Anni jagas ka, et Madonna otsib omale omanikku või perekonda, kus ta toakoer olla saaks. „Ta küll naudib väga õues olemist, aga ta ei ole kindlasti see koer, kelle sa paned kuhugi aianurka istuma, sest talle on inimese lähedus ja tähelepanu niivõrd oluline.“ Väljas käies naudib Madonna aga jälje ülesvõtmist ja ringinuuskimist.