Conchita Wurst ehk Thomas Neuwirth võitis 2014. aastal looga „Rise Like a Phoenix“ Eurovisioni lauluvõistluse. Austriat esindanud artist kandis laval oma lugu esitades kuldset õhtukleiti, tal olid pikad tumedad lokkis juuksed ja uhke meik. Veel mäletatakse lauljat tema habeme tõttu.

Suure lauluvõistluse võit tõi talle tohutu populaarsuse, kuid aastate jooksul tema artistitäheke rahvusvahelisel areenil tuhmus. Siiski on ta menukas oma koduriigis Austrias ja annab seal siiani kontserte, vahendab Iltalehti.

Nüüd on Conchita taas pilti ilmunud, kuna lööb kaasa Saksamaa Eurovisioni eelvooru võiduloo väljaselgitamises. Ta on üks kahest juhendajast, kes hakkab 15 loo seast välja valima Saksamaa tänavust eurolaulu. Suur võitja selgub mitmest etapist koosneva saate „Ich will zum ESC!“ ehk „Ma tahan saada Eurovisionile!“ saate käigus. Saksamaa lõplik esindaja selgub 8. veebruaril otsesaates.

Esimene saade jõuab Saksamaa televaatajate ette juba neljapäeval ja Conchita tutvustab saadet ja oma kaassaatejuhti Instagrami tehtud posituses. Fotol kannab ta šampanjatooni kleiti, mille alla on ta sobitanud musta kollaka logoga t-särgi. Jalas on tal kontsaga mustad saapad. Oma legendaarsetest pikkadest juustest on ta aga loobunud - nüüd on tal tunduvalt lühemad kiharad.

Siiski võlub ta aegajalt kapist välja oma tuntuks saanud juuksepahmaka. Möödunud nädala laupäeval astus Conchita lavale Austria linnas Bad Ischl’is, mis kannab lisaks Eesti linnale Tartule tänavu samuti Euroopa kultuuripealinna tiitlit. Linnakeses toimunud kontsert andis avalöögi kultuuripealinna aastale. Suurejoonelise esinemise jaoks oli Conchita end uhkelt riidesse pannud - ta oli pähe sättinud volüümika paruka ja kandis moebrändi Royal Black musta suure seelikuosaga kleiti.