Eelmisel nädalal avalikustati kõik seitse võistluspala Soome Eurovisioni lauluvõistluse eelvoorus UMK-l, kuhu jõudis ka räppar nublu koos Soome räppari Mikael Gabrieliga ning nende lugu „Vox Populi“. Eile avalikustati UMK YouTube’i kontol video, kus tänavused võistlejad kuulevad esimest korda üksteise võistluslugusid ja teevad pakkumisi, kes nende esitajad võiksid olla. Mikael Gabrieli ja nublu loole „Vox Populi“ reageeriti videos viimasena ning kohati oli Soome muusikutel raske aru saada, kellega võib tegemist olla. Kui mõni neist suutis Mikael Gabrieli nime ära arvata, siis nublut nad pakkuda ei osanud.

Kui konkursil võistlev Windows95man ja Henri Piispanen kuulsid esimesi loo noote, siis neile paistis lugu meeldivat. Esitaja kohta ei osanud aga pakkumist teha. „Mul pole aimugi,“ sõnas Windows95man. Bänd Cyan Kicks pakkus aga esitajaks Arttu Lindemani. Sara Siipolat tõmbas loo tümps käima. „Kui mul oleks pesapallikurikas, siis nad peaksid ette vaatama,“ ütles ta lõbusalt. Paljudele meeldis loo tempokus. „Midagi teistsugust,“ kiitis Jesse Markin.

Sini Sabotage, kellele kihlveokontorid ennustavad eelviimast kohta, tundis Mikael Gabrieli aga pea kohe ära. „Kas Miklu on see?“ uuris ta ja lisas, et ta on kunagi Soome räppari DJ olnud. Loo arenedes oli tal aga raskusi selle sõnadest aru saamisega. „Ma ei saa ikka aru, mida ta ütleb. Pumpuli?“ küsis ta esmalt, mis kõlab väga sõna „Populi“ moodi, kuid mis tähendab hoopis puuvilla. „On see ripuli?“ pakkus ta seejärel järgmist soomekeelset sõna, mis tõlkes tähendab kõhulahtisust. „Issand jumal. Ma kuulsin nii palju versioone. Ma ikka ei saa aru, mis see on,“ sõnas ta video lõpus hämmastunult.

Mikael Gabrieli ja nublu loo „Vox Populi“ nimi on ladina keeles ja tähendab rahvahäält. Eesti-Soome räpparite pala tuleb videos kuulamisele alates 4:09.