Teisipäeval avaldas peaminister Kaja Kallas, et võib-olla ei osale temagi aastapäeva vastuvõtul. „Ma tunnen ka ennast puudutatuna sellest valikust, seetõttu ei ole ma kindel, kas ma ise sellel peol saan osaleda,“ ütles Kallas Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“.

„Kui aus olla, siis ega ma ei saa presidendi motiividest lõpuni aru. Meil on parlamentaarne riik, kus kõrgema võimu kandja on rahvas, rahvas valib riigikogu ja riigikogu valib peaministri ja presidendi. Seega näiteks minu tööandja on riigikogu,“ kommenteeris Kallas.

Loomulikult ei hoia netirahvas end Kaja Kallase suhtes tagasi. Eesti peaminister sai platvormile X (endine Twitter – toim) eriti kriitilise vastuvõtu osaliseks.

„Täiega kopp ees juba igasugu solvumisest, puudutatuna tundmisest ja jonnimisest. Aitab sellest mimimiist juba või ei, nagu midagi muud poleks teha. Lasteaed,“ kirjutab pianist Kirke Karja.

„Imeline – ikka tuleb asuda tõrvikurongkäiguliste ja Savisaare solvunutega ühte ritta, ei midagi uut. See olukord seal pööningul saab ikka veel veidramaks muutuda tõesti,“ arvab endine poliitik Evelyn Sepp.

„Tundub, et presidendi vastuvõtul on tänavu lahedalt ruumi ja ka süüa jagub. Paar korda, kui olen käinud, oli väga kitsas ja toit sai kohe otsa. Praegu oleks hea uuesti proovida. Kleidi pärast ei pea ka muretsema,“ avaldab ajakirjanik ja suhtekorraldaja Erkki Bahovski.

„Anda ära kannatus või vahetada presidendi vastuvõtu kannatuse vastu,“ märgib haridusjuht Kert Valdaru.

„Leedukad ostavad tankid ja meil PM solvub presidendi peale, et osa riigikogust pole vastuvõtule kutsutud,“ kommenteerib ärimees Mart Raamat.

Ajakirjanik Kristjan Pihl: