Nädal tagasi teatasid Kensingtoni ja Buckinghami paleed 90 minutiliste vahega kahest ärevust tekitavast terviseprobleemist. Kui algselt teavitati avalikust printsess Catherine’i operatsioonist, millest siiani palju infot teada ei ole, siis hilisema kirjaga paljastati kuningas Charlesi tõsine terviseprobleem. Kuninga kohta öeldi aga ausalt välja, et probleem seisneb tema eesnäärme suurenemises.

Eesnäärme suurenemise tõttu suundub kuningas Charles selle nädala lõpus operatsioonine ning uue info kohaselt on kuninganna Camila soovitanud kuningal enne operatsiooni töötempot maha võtta.

„Kuninganna ütles talle, et ta peab asju rahulikumalt võtma,“ vahendas The Sun kuningaperele lähedase allika sõnu. Allikad väidavad ka, et kuningale „meeldib olla hõivatud“ ja ta pidevalt „kibeleb tegutsema“. „Tema tööeetika on hästi teada ja see pole kellelegi üllatus,“ lisas allikas. Pärast šokeerivat diagnoosi on kuningas jätkanud töötamist, kuid hiljuti nähti Charlesi sõitmas Suurbritannias Sandringhami kinnistul, kus ta puhkab.

Kuningas avalikustas oma diagnoosi, et julgustada rohkem mehi sarnaseid sümptomeid kontrollima. „Nagu tuhanded teised mehed igal aastal, on ka kuningas pidanud otsima ravi suurenenud eesnäärmele. Tema Majesteedi seisund on healoomuline ja ta läheb järgmisel nädalal haiglasse, et käia korrektiivsel protseduuril,“ seisis Charlesi alluvate poolt avaldatud teates möödunud nädalal. Avalduses märgiti, et töökohustustest ta pikalt eemal ei ole, ent välisvisiite ei tee ta maksimaalselt kuu aega.

Walesi printsess Catherine, kes viidi möödunud nädala teisipäeval operatsioonile, võib aga oma töökohustustest eemale jääda mitmeks kuuks.