2006. aastal omandas Rasmus Merivoo Tallinna ülikoolis režissööri bakalaureusekraadi oma lühifilmiga „Tulnukas – Valdise pääsemine 11 osas“. Interneti toel muutus see kiiresti kultusfilmiks, mida on hinnanguliselt vaadatud üle miljoni korra. Pärast mitmeid erinevaid teleprojekte naasis Rasmus lõpuks mängufilmide kirjutamise ja lavastamise juurde 2020. aastal kogupere-õuduskomöödiaga „Kratt“. „Tulnukas 2“ on Rasmus Merivoo kolmas täispikk mängufilm.

Eesti filmi instituut teatab, et filmi pikkus on 100 minutit ja see esilinastub 1. aprillil.

Peaosatäitjatena teevad linateoses kaasa Märt Avandi, Ott Sepp, Vallo Kirs, Liisa Pulk, Kaia Skoblov, Indrek Ojari, Ago Anderson, Indrek Taalma, Tõnn Lamp, Marek Tammets, Merle Jääger ja paljud teised.

Filmi režissöör ja stsenarist on Rasmus Merivoo, operaator Jako Kull ning kunstnik Krete Tarkmees. Filmi montaaži on teinud Rasmus Merivoo ja Kristin Kalamees.

Filmi tootja ja levitaja on Tallifornia, mille eelmisteks linateosteks on „Ükssarvik“, „Kratt“, „Kiik, kirves ja Igavese Armastuse Puu“, „Lapsmasin“ ja „Vaba raha“. Tallifornia filmifondi kaasrahastatud filmide hulka kuuluvad „Viimane vahipost“ ja kung-fu komöödia „Nähtamatu võitlus“.

Meenuta ka „Tulnukas ehk Valdise päästmine 11 osas“ filmi võtteid.