Nimelt teatas telekanal CBS, et pühapäevast NFL-i liigamängu Kansas City Chiefsi ja Buffalo Billsi vahel vaatas ligi 50 miljoni silmapaari. See tähendab, et nimetatud mängust sai USA ajaloo läbi aegade enimvaadatud NFL-i divisjonimäng, vahendab CNN.

Samuti oli nimetatud mäng USA enimvaadatud programm peale mullust NFLi finaali ehk Super Bowl`i. Telekanali info kohaselt vaatas toonast mängu kõrgajal ligi 56 miljonit vaatajat, mis tähendab, et pühapäevane liigamäng ei jäänud palju sellele alla.

Ei tea, kas tegemist oli kokkusattumusega, aga eelpool mainitud pühapäevasel mängul oli Kansas City`s mängivale kallimale Travis Kelce`le (34) tulnud kaasa elama ei keegi muu kui 34-aastane Taylor Swift isiklikult. Pärast Kelce`i ja Swifti suhte avalikuks tulekut on lauljatar käinud kohal mõnel NFL-i mängul ja nende vaatajanumbrid on seetõttu järjest suurenenud. Seega on ilmselge, et nn Taylor Swifti efekt annab tugevalt tunda ka Ameerika jalgpallis.

Kroonika kajastas mullu suvel, kuidas Taylor Swifti fenomen näib edasi kestvat ja on ületamas kõiki piire. Nimelt kinnitas kohalik seismoloog toona, et lauljatari hiljutised Seattle’i kontserdid põhjustasid maavärina.

Pärast kahte Seattle’is asuvas Lumen Fieldis toimunud kontserti täheldas seismoloog Jackie Caplan-Auerbach mõlemal õhtul piirkonnas 2,3-magnituudilist maavärinat.

Swifti värinaks kutsutavat fenomeni saab võrrelda 2011. aastal samas piirkonnas toimunud nn Elaja värinaga. Toona panid kohaliku Ameerika jalgpalli meeskonna Seattle Seahawks hullunud fännid maa vappuma, kui pallur Marshawn Lynch alias Beast Mode (Elaja Režiim – toim) tegi väga tähtsa touchdown’i. Ka siis täheldati väikest maavärinat, kinnitas seismoloog Caplan-Auerbach.