„Seda ma pean küll ütlema, et ega me pole nende tüüpidega vahepeal kokku saanud,“ viitas Merivoo näitlejatele, kes „Tulnuka“ järjefilmis kaasa löövad, nende hulgas ka Ott Sepale ja Märt Avandile. Ta lisas, et näitlejatega taaskohtumine võtetel oli tore sündmus. „Nad on nii küpsed nagu pirnid sügisese puu otsas,“ iseloomustas ta neid.

Järjefilmi stsenaariumisse palju omaloomingut võtete käigus ei kaasatud, rääkis režissöör. „Mingit suuremat improviseerimist, nii nagu esimesegi puhul, ei saa olla, sest meil on väga konkreetne plaan, mis tuleb lõpule viia,“ põhjendas ta. „Aga vähemalt ühe sõna, mida ma siin välja ei ütle, tõi Märt Avandi raudselt sisse - mulle meeldis see väga.“

„Filmide linastusega tuleb olla varakult valmis juba, panna kuupäevad paika, sest nad ei saa hakata liiga üksteist sööma,“ kommenteeris Merivoo, miks just 1. aprill esilinastuse kuupäevaks valiti. „1. aprill ise on ju ka tore naljapäev.“

„Tulnuka“ kolmanda osa suhtes jäi režissöör aga skeptiliseks. „Kui tuleb, siis 20 aasta pärast.“

2006. aastal omandas Rasmus Merivoo Tallinna ülikoolis režissööri bakalaureusekraadi oma lühifilmiga „Tulnukas – Valdise pääsemine 11 osas“. Interneti toel muutus see kiiresti kultusfilmiks, mida on hinnanguliselt vaadatud üle miljoni korra. Pärast mitmeid erinevaid teleprojekte naasis Rasmus lõpuks mängufilmide kirjutamise ja lavastamise juurde 2020. aastal kogupere-õuduskomöödiaga „Kratt“. „Tulnukas 2“ on Rasmus Merivoo kolmas täispikk mängufilm.

Peaosatäitjatena teevad linateoses kaasa Märt Avandi, Ott Sepp, Vallo Kirs, Liisa Pulk, Kaia Skoblov, Indrek Ojari, Ago Anderson, Indrek Taalma, Tõnn Lamp, Marek Tammets, Merle Jääger ja paljud teised.