„Stuudio“ saatejuht Liis Lusmägi tõi välja, et sellel korral lubatakse umbes 5 kraadi külma. Kuidas lauljad seal vastu peavad ning mis mõnu on niimoodi laulda?

„No mina arvan, et solistidel on natuke lihtsam. Meie saame vahepeal käia soojendamas telgis. Aga palju keerulisem on kindlasti nendel kooridel, nendel inimestel, kes seisavad nende poodiumite peal ja laulavad. Ma arvan, neil on kõige keerulisem roll. Aga samas, niisugune külg külje kõrval olemine, liigutamine ja tammumine ka ja sel aastal kindlasti sellist muusikat on rohkem, mis paneb jala kõigil tatsuma,“ arvab Gerli.

Lusmägi küsimusele, kas keskmine eestlane tahab ikka kaasa laulda, vastab Uku: „Oi, neid laule tahab, tahab!“

Otepää talveöölaulupidu on publiku poolt väga hästi vastu võetud talvine ühislaulmine. Laulupoest on aastate jooksul kujunenud üks Otepää talviseid tähtsündmusi, kuhu kogunevad lauljad kogu Eestist. IX Otepää talveöölaulupidu on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammist. Otepää talveöölaulupidu avab Eesti lipu 140. aastapäeva pidustused Otepääl. Otepää kiriklas õnnistati 1884. aastal esimene sinimustvalge rahvuslipp.