„Mõttekirjad“ räägib isa mõtetest, kui tantsib tütrega tema pulmas valssi. Tegelikult võib seda teemat ka laiemalt mõtestada, sest lahti laskmine on tihti arvatust keerulisem ja tekitab igal juhul emotsioonide tulva. „Juba ülehomme ehk jaanuari viimasel päeval saavad minu kaksikutest tütred 21-aastaseks, ka minul on käes aeg neist emotsionaalselt lahti lasta,“ leiab Merike laulust enda tunnetelegi tuge.

„Minu tütrele Hälile pühendatud laul ootas kaua sobivat laulja, kellel oleks piisavalt elukogemust ja sisu, et laulu mõte läbi tunnetada,“ lausub Elmar Liitmaa. Ta kohtus Merike Susiga mõnede aastate eest, mil Elmari uus bänd Fööniks oma esimest albumit koostas ja Merike neile pisut abiks oli. „Merike tundus parim valik nii lauljana kui muusikuna selle loo esitamiseks,“ tõdeb Elmar.

Merike lisab, et muusikute omavaheline koostöö sujus algusest peale imeliselt. „Laulu seade tegime nii, et vokaal ja kitarr jutustavad justkui paralleelselt sama lugu teineteist täiendades, taotlesime hästi naturaalset ja lihtsat helikeelt.“

Elmar Liitmaa astub kitarristina üles ka Merike Susi autorimuusika kontserdil, mis toimub 11.02 Elva Kultuurikeskuses. Seal astuvad lavale ka Merikese kaksikutest tütred Anna ja Paula Susi.

Jaga
Kommentaarid