Hulk Tomlinsoni teisipäevase sõu piletiomanikke tuli üleöö Brisbane’i kontserdipaika rivvi, lootes kindlustada kontserdil ihaldatud esirea positsioon. Kontserdikoha alalised töötajad keelasid laulja fännidel eelnevalt kohapeal telkida ning varajastele teisipäevahommikustele saabujatele jagati nummerdatud käepaelad, mis tagasid neile koha eelisjärjekorras, vahendab Brisbane Times.

Teisipäeval oli esimeste saabujate seas ligikaudu 2000 fänni, kes soovisid kõik saada omale 500 eelisjärjekorra randmepaela - rohkem paelu soovijatele ei pakutud. Seejärel selgus, et osad fännid, kes olid siiski suvatsenud juba esmaspäeval kohale tulla, said päev varem käepaelad kätte ning see tekitas teistes, reegleid järginud fännides vihapuhangu.

„Meid visati vastu puid. Üks ema kaotas korraks oma kaks tütart ära, nad olid umbes kümne- ja üheksa-aastased,“ rääkis 15-aastane Madison Francis teisipäeval ajalehele Brisbane Times. ’’See oli väga ohtlik, paar inimest said ka vigastada.“ Teine fänn Elizabeth Hales jagas, et fännid „hüppasid üle väravate“, mis viis „hektilise“ olukorrani.

Brisbane’i linnavolikogu pressiesindaja lubas aga, et tulevikus hallatakse selliseid üritusi paremini. „Raskete ilmahoiatuste tõttu tegutsesid ametnikud noorte fännide huvides, kes olid varakult järjekorda tulnud, hoolimata reeglitest, mis seda tegelikult keelasid,“ põhjendas pressiesindaja. „Hiljem otsustati neid randmepaelu mitte tagasi küsida.“

Poistebändist One Direction kuulsust kogunud popstaar saabus Sydneysse reede hommikul ning alustas Austraalia osa turneest pühapäeval Melbourne’ist. Eestis esines Tomlinson sama tuuri raames 5. septembril 2023.