Loosimist kanti üle ametlikul Eurovisioni YouTube’i kanalil ning loosi tahtel selgus, et lauluvõistluse esimeses poolfinaalis osalevad 15 riiki ja teises poolfinaalis 16 riiki. Suure viisiku viis riiki ja 2023. aasta Eurovisioni võitja Rootsi pääsevad otse finaali.

Esimeses poolfinaalis astuvad tänavu üles Ukraina, Küpros, Poola, Serbia, Leedu, Horvaatia, Iirimaa, Sloveenia, Island, Soome, Portugal, Luksemburg, Austraalia, Aserbaidžaan ja Moldova.

Teises poolfinaalis esitavad oma eurolugu aga Austria, Malta, Šveits, Kreeka, Tšehhi, Albaania, Taani, Armeenia, Iisrael, Eesti, Gruusia, Holland, Norra, Läti, San Marino ja Belgia. Eesti paigutati täpsemalt teise poolfinaali teise poolde.

Ohtralt kõlapinda tekitanud Iisrael, kes on sõjas Gaza sektorit valitseva Hamasiga, pandi automaatselt teise poolfinaali, kuna neil on 7. mail ehk esimese poolfinaali ajal riiklik püha.

Suurde viisikusse kuuluvad Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Hispaania ja Suurbritannia koos eelmise aasta Eurovisioni võitja Rootsiga tavapäraselt poolfinaalides kaasa ei löö. Teisipäeval selgus ka, millises poolfinaalis saavad need riigid hääletada. Rootsi, Suurbritannia ja Saksamaa saavad kaasa hääletada esimeses poolfinaalis ning Hispaania, Itaalia ja Prantsusmaa teises poolfinaalis.

Suurejooneline Eurovisioni finaal toimub Rootsis Malmös 11. mail ning poolfinaalid 7. ja 9. mail.