Emanuele sündis Itaalia lõunaosas Napolis, kuid lahkus Itaaliast juba 9-aastasena. Toona sunniti tema isa, kuningas Umberto II pärast 1946. aasta rahvuslikku referendumit lahkuma, sest referendumi tulemusena loobuti kuningriigist ja moodustati vabariik, vahendab Reuters.

Emanuele naasis Itaaliasse alles 2002. aastal, kui parlament eemaldas tema reisikeelu. Kuninglik poeg külastas toona enne jõule Roomat ja kohtus ka paavstiga.

Siiski ei saanud mees just väga sooja vastuvõtu osaliseks, kuna suur osa itaallastest seostab kuninglikke fašistist diktaatori Benito Mussoliniga.

Ka mehe isiklik maine polnud just kiita. Tema pea kohal rippus juhtum 1978. aastast, kui teda süüdistati 19-aastase sakslase tapmises ühes Korsika sadamas. Sakslane oli olnud väidetavalt jahi alumisel tekil, kui relv lahti läks. Mees küll paranes, aga suri mõne kuu pärast enda vigastustesse. Emanuele jõudis kohtu ette selle teo eest alles 1991. aastal, kuid ta mõisteti süüdi vaid illegaalse relva omamises.

Aastal 2006. arreteeriti prints uuesti, siis süüdistati teda väljapressimises ja prostitutsiooni vahendamises. Prints vaastati pärast kohtulahingut.

Prints abiellus 1971. aastal Šveitsi suusaässa Marina Doriaga ja paar elas pikalt Genfi järve kaldal. Nende pulm peeti Teheranis. Emanuele`i jäid leinama naine ja tema poeg Emanuele Filiberto, kes teatas mullu, et loobub enda nõudest troonile tütre Vittoria kasuks.