UMK2024 külalisesinejad avalikustati pühapäeva õhtul ning korraldajad lubavad pressiteate vahendusel, et tänavune sõu tuleb suurem kui iialgi varem. Õhtule annab avapaugu eepiline koostöö põhjanaabrite popikuningate KUUMAA ja Benjamini poolt, kes mõlemad võistlesid eelmisel aastal UMK-l. Vaheajal astuvad pöörase numbriga lavale mullune võitja Käärijä ja Soome eelvooru legendiks titueeritud lauljatar Erika Vikman.

„On meeletult tore on naasta UMK-le, kust kogu see hullus eelmisel aastal alguse sai. Pannes lavale kokku kaks väga silmapaistvat artisti, siis tuleb vägagi unustamatu esinemine,“ teatas Käärija pressiteate vahendusel ning vihjas tema ja Vikmani esinemisele. Ka lauljatar nõustus, et sel aastal on UMK võimsam kui iialgi varem ning ta ootab oma esinemist Käärijäga väga.

Õhtut avav KUUMAA on üks nendest artistidest, kes sai samuti suure karjääritõuke UMKst. Eelmine kalendriaasta oli ansambli jaoks tohutult edukas ning nende 2023. aasta UMK laul „Ylivoimainen“ oli eelmisel aastal Soome raadiotes enim mängitud lugu. Avanumbris astub koos KUUMAA-ga üles Benjamin, kes oli samuti üks eelmise aasta UMK artiste ja kes on üks tänavusi saatejuhte.

Kes aga soovib nubluga Eestis koos pidu panna, siis juba varsti ehk 24. veebruaril toimub kultuurikatlas üritus „Aastapäeva äftekas: nublu LIVE“. Osta pilet SIIT.