Monarh oli hiljuti Londonis haiglas, kus raviti tema suurenenud eesnääret. Tegemist ei ole eesnäärmevähiga, kuid see avastati tema hiljutise laienenud eesnäärme ravi käigus. Täpsemalt pole Buckinghami palee Charlesi vähitüüpi kommenteerinud, vahendab BBC.

Palee sõnul alustas kuningas esmaspäeval vähivastast ravi. Veel avaldas palee, et kuningas suhtub oma ravisse positiivselt ja ootab esimesel võimalusel kuninglike kohustuste juurde naasmist.

Charles III kuninglikud kohustused on edasi lükatud ja eeldatavasti võtavad teised kuningliku perekonna liikmed tema töökohustused ravi ajaks üle. Rohkem üksikasju Buckinghami palee praegu Charlesi haiguse kohta ei avalda.

Kuigi Charles ei täida oma avalikke kohustusi, jätkab ta oma põhiseaduslikku rolli riigipeana. Ühendkuningriigi põhiseaduse järgi on monarhil õigus määrata endale asendajad kohustuste täitmiseks. Praeguse seisuga on need asendajad Charlesi abikaasa kuninganna Camilla, vanim poeg prints William, õde printsess Anne ja vend prints Edward.

Charlesi noorim poeg prints Harry on oma isaga pärast vähidiagnoosi avalikustamist suhelnud. Lähipäeval sõidab ta Ühendkuningriiki oma isa vaatama.

Kuningas otsustas oma diagnoosi avalikkusega jagada, et ennetada oma tervise üle spekuleerimist. Samuti loodab ta, et oma terviseseisundi jagamine võib aidata avalikkusel mõista kõiki vähihaigeid üle maailma.

Viimati nähti Charlesi avalikkuse ees pühapäeval, 4. veebruaril, kui ta käis Sandringhamis jumalateenistusel.

Kuningas Charles läks Londonis asuvasse haiglasse 26. jaanuaril, et lasta ravida oma suurenenud eesnääret. Raviprotseduuri tõttu veetis ta haiglas kolm ööd ja 29. jaanuaril pääses kodusele ravile. Haiglast lahkudes nägi ta rõõmsameelne välja.

Eelmise nädala esmaspäeval tegi Buckinghami palee kuningas Charlesi tuleviku kohta ametliku avalduse. „Täna pärastlõunal kirjutati kuningas pärast plaanilist ravi haiglast välja ja ta on kavandanud oma eelseisvad avalikud kohtumised ümber, et taastuda,“ seisis teates.

Jaga
Kommentaarid