Oktoobri esimestel päevadel alustasid armastatud reisisellid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda teekonda Kaukaasiasse, et avastada kolme nädala jooksul Aserbaidžaani, Gruusia ja Armeenia võlusid. Riikide kireva ajaloo mõistmiseks võeti seiklusele kaasa ka mitmetel varasematel reisidel seltsi pakkunud rännumees Tiit Pruuli.

Teet Margna sõnul ootasid ja planeerisid nad Kaukaasia reisi juba mitmeid aastaid. „Aga kord tabas maailma kole koroonaviirus, kord oli Tiit Pruuli ära Arktikas või Antarktikas ja aasta tagasi, vahetult enne planeeritud väljalendu tabas Kristjanit ootamatu terviserike. Nüüd lõpuks oli tähtede seis meile soodne ja pääsesime avastama neid kaugeid riike, mis olid Eesti saatusekaaslasteks kunagises Nõukogude Liidus,“ ütles Margna ja lisas, et sellest tuli üks huvitav, lõbus ja paljude vaatajate jaoks kindlasti ka nostalgiline reis.

TV3 Grupp Eesti tegevjuhi Signe Suure kinnitusel on kahe kange reisiseiklused rahva poolt alati väga soojalt vastu võetud. „Kristjan Jõekalda ja Teet Margna on ühed Eesti armastatuimad saatejuhid, kes suudavad tõepoolest igast maailma nurgast leida midagi uut, huvitavat ja üllatavat; nii ootamegi põnevusega ka sarja Kaukaasiast, millele TV3 vaatajad saavad kaasa elada juba sügisel,“ lisas Suur.

„Nagu mitmelgi varasemal korral, toob Elisa Huub ka sel aastal Teedu ja Kristjani meeleoluka reisiseikluse oma vaatajateni enne tele-eetrit. Kellel mingil põhjusel mõni eelnev hooaeg veel nägemata, siis enne värskete osade lisandumist on hea võimalus see viga Huubi abiga parandada,“ sõnas Elisa sisujuht Toomas Ili.

Kolmenädala jooksul külastatud kolmes riigis nauditi nii kaunist loodust kui tutvuti ka kultuuri ja ajalooga. Külalislahkusest tingituna oli pea igaks eineks kohalike poolt püsti pandud korralik pidulaud. Reisi jooksul said Teet ja Kristjan ka ise hatšapurit ja kebabi valmistada, jälgida baklava valmistamist ning korjata veinimõisa aias viinamarju. Reisisellid proovisid ära kohaliku puskari ehk tšatša, olid tunnistajaks rahvustevahelisele vaenule ning tutvusid värvika ööeluga. Kõigest hoolimata ei möödunud kõik tõrgeteta, sest nii mõnelgi korral pidi meeste tegemistesse sekkuma politsei.

Saatejuhid on Teet Margna ja Kristjan Jõekalda. Võttetiimi kuulusid režissöör, operaator, toimetaja ja monteerija Villem Tarvas ning operaator Madis Reimund.