Peaminister Kaja Kallas kohtus neljapäeval ametlikul visiidil Austrias liidukantsleri Karl Nehammeriga. Sama päeva õhtul osales Eesti peaminister koos abikaasa Arvo Hallikuga Austria liidukantsleri külalisena traditsioonilisel Viini ooperiballil. Ball on riiklik sündmus, kuhu Austria liidupresident, liidukantsler ja välisminister iga-aastaselt kõrgeid väliskülalisi kutsuvad. Ka Austria president Alexander Van der Bellen väisas koos abikaasa Doris Schmidaueriga balli.

Austria president Alexander Van der Bellen väisas koos abikaasa Doris Schmidaueri ja aukülalise Priscilla Priestlyga (vasakul).

Kaja Kallas kandis ballil sama kleiti, millega ta möödunud aastal saabus 24. veebruaril presidendi vastuvõtule. Kleidi autor on moekunstnik Liisi Eesmaa.

Viini ooperiball toimus tänavu 66. korda ja seda väisas ligikaudu 5000 külalist. Tegemist on väga glamuurse ja uhke sündmusega ning peo toimumispaik Staatsoper oli õhtu jaoks eriti kauniks ehitud. Üritusel on kindel kord, mille järgi on vaja daamidel kanda pikka maani kleiti ja meestel musta frakki.

Kaja Kallas ja Arvo Hallik

Ballile kutsutud külalisi rõõmustasid Läti ooperilaulja Elina Garanca ja Poola ooperilaulja Piotr Beczala. Samuti esines ballil Hispaania ooperilaulja Serena Saenz. Tänavuse balli aukülaline oli Ameerika Ühendriikide näitleja Priscilla Presley, vahendab Austria meedia.

Esimene Viini ooperiball toimus Staatsoperis aastal 1935.