„Juba nüüd veebruaris on Ari Matti Mustonen Eestis ja ei saa olla Ari Eestis ilma stand-up showdeta, kus esineda enda armsale kodupublikule,“ seisis ürituse tutvustuses.

Hiljem nentis peaosaline ise, et piletid müüdigi välja. Täpsemalt kulus kokku viis tundi.

Mustoneni sõud on varemgi populaarsed olnud. 2022. aasta suvel kajastas Kroonika, et mees esines Tallinnas Alexela kontserdimajas rekordarvulisele publikule. Kasutusele võeti isegi saali lisaistmed.

Oma tööprotsessist on ta muljetanud Ekspressile „Mul on pabermärkmik, lisaks panen telefoni asju kirja ja helisalvestised ka veel – ühesõnaga igale poole, kuhu saab,“ ütles Mustonen. Vahel läheb sinna vaid mõni märksõna, vahel tähendab ta aga üles peaaegu kõik sõna-sõnalt. Kõik, mida laval räägitakse, on inspireeritud nende enda elust, puhta fantaasia osa on stand-up’is minimaalne.

„Tahtsin ise ka kunagi näitlejaks saada, aga kuidas saada näitlejaks, kui lavakasse sisse ei saa?“ rääkis Mustonen oma kunagisest unistusest.

„Ma olen täiesti tavaline jorss, kes alustas seitse aastat tagasi Austraalias oma asja tugeva miinusega, aga ma pühendusin, et anda endast kõik.“ Nüüd on ta täiskohaga koomik ja elatist teenibki vaid naljategemisega.