Riigid, mille eksperdid räägivad Soome eurolaulu valimisel kaasa, on Armeenia, Hispaania, Sloveenia, Suurbritannia, Rootsi ja Luksemburg.

Nii mõnigi neist riikidest on valinud oma häälte edastajaks mõne suure staari: näiteks brittide hääled edastab nende tänavune eurolaulik Olly Alexander ning Sloveeniast on otsepildiga eetris nende eelmise aasta esindaja ansambel Joker Out. Viimased on Soomes ja ka üleüldiselt Eurovisioni fännide seas meeletult populaarsed, sest antud bändi liikmed on väga head sõbrad Käärijä ehk Jere Pöyhöneniga.

Soome eurolaulu valimistel moodustab lõpptulemusest 25% rahvusvaheliste žüriide edastatud punktid. Ülejäänud 75% tuleb televaatajate häältest. Iga žürii saab edastada punktikomplekti, millest üks võistluslugu saab 12, teine 10, kolmas 8, neljas 6, viies 4 ja kuues 2 punkti. Üks võistluslugu jääb iga žürii puhul punktidest ilma.

Pole arvatavasti üllatav, et sel korral ei palutud Eesti ekspertide abi, sest Nokia Arenal astub lavale ka meie oma räppar nublu. Keilast pärit artist esitab koos Mikael Gabrieliga loo „Vox Populi“, mis läheb esitusele neljandana.