Kuningas Charles III vähidiagnoosist teavitati avalikkust 5. veebruaril, mispeale tema poeg prints Harry kiiruga USAst Londonisse lendas. Peale hirmutavast uudisest teada saamist võttis Harryl vaid 11 tundi aega, et kodumaale jõuda ning sinna lendas ka ilma laste ja abikaasa Meghan Markle’ita.

Uute väidete kohaselt soovis prints kodumaale jõudes kuningaga kahekesi vestelda - ta keeldus kuninganna Camillaga samas ruumis olemast. „Ma kuulsin, et Harry eelistas mitte olla oma kasuemaga ühes ruumis, kui ta rääkis kuningaga tema vähidiagnoosist,“ nentis Briti ajakirjanik Petronella Wyatt väljaandes The Telegraph. Kahe monarhi kohtumine kestis põgusad 30 minutit.

Harry ja Camilla jahedad suhted ei ole enam ammu saladus - need halvenesid pärast seda, kui hertsog väitis eelmise aasta jaanuaris oma raamatus „Varumees“, et just tema kasuema oli see, kes meediasse kuninglikust perekonnast teatud lugusid lekitas, et sellega enda mainet tõsta. Ta nimetas Camillat ka lausa „ohtlikuks“ ja „lurjuseks“ ning väitis, et naine oli tema maine enda oma parandamiseks „ohverdanud“.

Prints veetis Londonis ühe päeva ning lendas seejärel tagasi USAsse ning nüüdseks on kuningas Charles alustanud juba vähiraviga. Oma haigusest teavitas kuningas avalikkust seetõttu, et soovis ennetada tervise üle spekuleerimist. Samuti loodab ta, et terviseseisundi jagamine võib aidata inimestel mõista kõiki vähihaigeid üle maailma.