„See protsess (hääletamine- toim.) on palju lihtsam, kui Vabariigi Valimiskomisjoni korraldatud. Meil ei ole vaja ID-kaarti ehk sisuliselt nagu e-valimised EKRE jaoks,“ rääkis Niinemets õhtu alguseks.

Kroonika kajastas umbes kuu aega tagasi, et Eesti Laulu saatejuht Tõnis Niinemets alustas suurt lauluvõistlust naljaga, mis pani kogu saali naerust vappuma. Tõnis viskas laval kriitilise maiguga nalja Kaja Kallase ja tema isa Siim Kallase üle.

Saatejuht Tõnis Niinemets vestles oma avasegmendis Grete Kullaga ja otsustas saate avaminutitel juhtida tähelepanu probleemidele, mis Eestis aktuaalsed on. „Ütleksin, et muresid ajab üle serva,“ sõnas Niinemets.

Esimese murena tõi ta välja õpetajate streigi, mis saab avapaugu juba esmaspäeval. „Palga tõusust on puudu 10 miljonit. Ma ütleksin, et 10 miljonit on puudu juba aastast 1993. Peaminister ei saagi seda 10 miljonit anda, sest ta isa (Siim Kallas - toim) ei mäleta, kus see on. Kui ta isal see meelde tuleb, siis ta annab selle 10 miljonit õpetajate kätte ja mure lahendatud,“ rääkis Niinemets suurest murest. Nimelt viitas Niinemets 10 miljoni skandaalile, mis jälitab Kaja Kallase isa Siim Kallast terve tema elu.

Nali läks kohapeal viibinud publikule peale ja kuulda oli suurt naerupahvakat.