Jüri Ratas kaotas saate „Tantsud tähtedega“ jaoks treenides lausa 24 kilo ja tema kehakaal on siiani stabiilne püsinud. Jüri toidulaud on nüüd küll tervislikumaks muutunud, ent ta tunnistas, et kalorite lugemises pole ta tegelikult kuigi hea.

„Ega ma oskagi seda teha. Kõige lihtsam reegel, ja ega alati selle järgimine mul ka õnnestu, on minu jaoks see, et söön õhtul nii vähe kui võimalik ja pärast kella kuut püüan üldse mitte süüa,“ paljastas poliitik.

„Kui olin umbes 25, ütles isa, et minusugune noor mees söögu nii palju, kui tahab, sest aktiivse elustiili juures kulutab keha kõik ära, kui keskikka jõuan, siis söögu ma nii palju kui vajalik, ja tema vanuses, isa oli siis 60ndates, nii vähe kui võimalik,“ meenutas Jüri. „Tõtt-öelda saan praegu sellest lausest palju paremini aru kui tol ajal ja proovin sellest ka kinni pidada. Kui mul seda reeglit poleks, siis saia ja pirukaid, mis mulle väga maitsevad, sööks ma küll ja veel.“

Praegu isegi ei meenu Jürile, millal ta viimati burgerit sõi. „Muidugi ma võiksin selle hamburgeri võtta, aga tean ju, kui raskelt see tervislik kaal tuli ja kui kergelt see taas käest võib minna,“ lükkab ta mõtte ebatervislikust toidust otsustavalt kõrvale.