Nädalavahetusel kulmineerunud Eesti Laulu konkursi panid ülekaalukalt kinni räpipunt 5MIINUST ja kandleduo Puuluup ning nemad sõidavadki maikuus Eestit Eurovisionile esindama. Nende ühisloominguna valminud lugu „(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“ kõlab Malmös toimuva lauluvõistluse teise poolfinaali teises pooles.

Eesti Laul 2024 võitjad 5MIINUST ja Puuluup

Pärast Eesti Laulu võitja selgumist juubeldati sotsiaalmeedias ja oma Facebooki kontol võttis sõna ka president Alar Karis. „Ootamatu koostöö tõi tänavu ootuspärase tulemuse Eesti Laulul ja nii sõidavad rahva tahtel Malmösse 5MIINUST ja Puuluup. Võidulaulus saavad põneval moel kokku räpp ja hiiu kannel. Edu Eurovisiooni karussellil ja rahva südames! Jõudu ka semiootikutele!“ soovis Karis muusikutele võidu puhul õnne. Tema postitus sai Facebookis palju reaktsioone, teiste seas märkis Karise mõtteavalduse meeldivaks ka Puuluupi duo Facebooki konto.

Laupäevasel Eesti Laulul pälvis teise koha rokkar Ollie lauluga „My Friend“ ja pronksmedali Nele-Liis Vaiksoo lauluga „Käte ümber jää“.