Suurte hooajaliste muutuste keskel, mida emake loodus pakub, võiks aga ka ise aias midagi olulist ära teha, et pärast oleks mõnusam ja mugavam nii parajasti tegutsevatel kui ka puhkuse auga välja teeninud rohenäppudel. 

Õuevihmavarjud ja kuurid ning muud varjualused kuuluvad nende oluliste asjade hulka, mis hästi valituna ja paigutatuna paistavad kaunisti silma igal õuealal ja on usaldusväärseteks kaaslasteks sulle ning su perele teie paljudes kevadistes töödes ja puhkehetkedel.

Kõiksugu varjualuste roll kevadises aiapidamises

Kuurid ja muud säärased varjualused on eriti kevadisel hooajal aednike jaoks hindamatu väärtusega varandus. 

Kõiksugu aiatööriistade ja muu sarnase varustuse jaoks mõeldud kuurid pakuvad rohkelt hoiuruumi, tagades, et kõik tarvikud on korrastatud ning hõlpsasti ligipääsetavad. Erinevad riiulid, konksud ja hoiukastid garanteerivad selle, et sinul kui aednikul on alati, kui inspiratsioon sind tabab, kiire juurdepääs kõigele vajalikule.

Kuurid, mida leiab VidaXL-i e-poest, on ka funktsionaalsed tööruumid, kus suured ja väikesed aednikud saavad tegeleda taimede istutamise ja ümberistutamisega ning mitmesuguste väiksemate aiatööde tegemisega. Korralik kuur pakub kaitset ka kurjema ilma eest ja nii on eriti hea taimede ning lilledega nokitseda ja end seejuures mugavalt tunda. 

Las väljas kallab nagu oavarrest ja muld joob kulinal – sina püsid aga kuiv, mugav ja mõnusalt tegus. 

Õuevihmavarjud: kaitse ja mugavus

Soojemate ilmade tulekuga muutub õues viibimise ahvatlus üha tugevamaks, meelitades inimesi aiatöödele, õue süüa tegema või lihtsalt mõne toreda raamatuga koos lõõgastuma ja D-vitamiini püüdma. 

Päikesekiirte eest kaitsvad välivarjud pakuvad soojadel kevadpäevadel varju ja kaitset. Ükskõik, kas varjud on paigutatud terrassilaua kohale või asuvad üksikult aia istumisnurgas – need tekitavad mõnusaid tsoone, kus igaüks saab nautida looduse ilu ilma liigse päikesekiirguse pärast muretsemata.

Paljud õue mõeldud varjud kaitsevad ka vihma eest, mis on tore, sest nii saab värsket õhku pikemalt nautida ja varju all edasi lõõgastuda või hoopistükkis seemnetega nokitseda, sest kogu varjualune jääb kuivaks. 

VidaXL-i varikatted ja varjud aitavad ka õueala või aeda disainida ning eriotstarbelisteks osadeks jagada. Need kutsuvad enda alla lõõgastuma, hoiavad söögilaua ja sööjad jahedas ning varjus ning lubavad rahus puhata ja suhelda, ilma et peaks päikese või vihma käest kohe (koos asjadega) tuppa pakku jooksma. 

Loominguline lähenemine kuuridele ja välivarjudele

Kuur võib olla palju muud kui lihtsalt koht, kus oma rehasid ja labidaid hoida. Mõned loovad lahendused, mida kuuriga veel teha annab: 

  • Hobinurk. Mõnus natuke eraldi koht, kus oma hobidega tegeleda. Kas sina näiteks teadsid, et meie oma kuulsal kirjanikul Indrek Harglal on hoovi peal omaette kirjutamispesa-kuur? 

  • Mängumaja lastele. 

  • Kodukontor. Kui korralikult soojustada, sobib ka jahedamate ilmadega.

  • Korralik jalgrattapesa koos hooldusvahendite hoiustamisega.

  • Kasvulava rohenäppudele kevadiseks seemnete ja pisitaimedega mässamiseks.

Õuevihmavarjud aga …

  • … sobivad muu hulgas ka kinoekraaniks.

  • … lasevad luua privaatse päevitamise või jooga harrastamise ala.

  • Paiguta nende külge päikesepatareidel töötavad tuled ja naudi õhtul tulemusi. 

  • Kaunista neid erinevate kangaste, tuledekettide või ka naturaalse materjaliga – nii lood lihtsa vaevaga kauni tausta erinevatele koosviibimistele ja stiilipidudele, või saad lihtsalt oma ümbrust muuta, nagu tuju tuleb. 

Kokkuvõtteks – kvaliteetsetesse kuuridesse ja välivarjudesse tasub investeerida. Kauplused nagu VidaXL pakuvad selleks häid võimalusi ja laia valikut, alates vastupidavatest, eri suuruses ja materjalist varjualustest erinevat tüüpi päikese- ja vihmavarjudeni, mida annab kasutada kas eraldiasuvatena või näiteks rõdu äärise külge kinnitatuna. 

Avasta oma koduõue kogu potentsiaal ja naudi kevadet täiel rinnal!  




 

 

Jaga
Kommentaarid