Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf külastas nädalavahetusel ühte Rootsi piirkonda ja osales seal pidulikul pühitsemisüritusel. Üritusel kandis kuningas kahte jopet, tal oli peas nokamüts ja kaelas triibuline skaudisall.

Rootsi meedias on enim saanud tähelepanu aga väike detail Carl Gustafi juures. Nimelt kasutas monarh liikumiseks puidust jalutuskeppi, mis oli kaunistatud metallist detailidega.

Ka teised Euroopa kuninglikud pead on varem kasutanud eakasse ikka jõudes jalutuskeppe liikumiseks. Nii Rootsi kuningas Harald kui ka hiljuti troonist loobunud Taani kuninganna Margrethe II on kasutanud liikumiseks jalutuskeppe. Kui need monarhid on pidanud rinda pistma tervisehädadest, siis Rootsi kuninga tervisehädadest pole viimasel ajal juttu olnud.

Rootsi kuninga kasutatud jalutuskepp on aga varemgi kuningliku pere seas kasutusel olnud. Iltalehti andmetel pärineb see kuninga ristiisalt Folke Bernadotte’ilt, kes 81 aastat tagasi avas Pata patrullfarmi. Kuningas Carl Gustaf avas nüüd samas piirkonnas uue maja. Samuti on kuningas tegelenud pea kogu oma elu skautlusega ning on praegu mitme Rootsi ja rahvusvahelise skautlusorganisatsiooni auliige.

Rootsi meedia andmetel peaks kuninga tervis olema praegu aga suurepärases korras. Aasta tagasi tehti talle küll südameoperatsioon, kuid õukonna pressiesindaja sõnas Svensk Damtidningile, et kuningal läheb praegu väga hästi.

Vaata pilte kuningas Carl Gustafist SIIT!