Kui kuulutataks välja konkurss läbi aegade kõige kaasahaaravamale loole, pääseks esikümnesse kindlasti Taani popgrupi AQUA lugu „Barbie Girl“. Bändi debüütalbum „Aquarium“ ilmus 1997. aastal. Kogumik sisaldas lugu „Roses are Red“, millest sai hitt ja mis kandideeris isegi Grammyle. Teine lugu „My Oh My“ tõusis muusikaedetabelite tippu. Laul, mille järgi terve maailm neid tunneb ehk „Barbie Girl“ tuli järgmisena välja ja jõudis edetabelites esikohale pooltes Euroopa riikides.

Legendaarne laul Barbiest, kes elab veetlevas plastilises maailmas, on saanud tõeliseks tantsuklassikaks. Lugu „Barbie Girl“ oma legendaarsete sõnadega „I’m a Barbie Girl, in the Barbie World“ tabas naelapea pihta: keegi pole kunagi nii teravalt naeruvääristanud nuku maailmavaadet, millel osutus nii palju ühist mõne tüdruku päris eluga. 2022. aasta alguses kogus muusikavideo „Barbie Girl“ Youtube’is üle miljardi vaatamise ja on tänaseni üks populaarsemaid lugusid Instagramis.

Bändi teine album „Aquarius“ ehk „Veevalaja“ ilmus 2000. aasta veebruaris, kuna just sel kuul sünnivad inimesed selle sodiaagimärgi all. Album on oma stiililt mitmekesisem kui debüütalbum. „Aquariuse“ albumi populaarseim laul on „Cartoon Heroes“.

2011. aastal ilmunud kolmas kogumik „Megalomania“ sisaldab vanu hitte ja uusi lugusid – „My Mamma Said“, „Live Fast“, „Die“, „Young“ ja „Back to the 80’s“.

Ansambel on müünud 38 miljonit eksemplari albumeid, 7 miljonit singlit ja hõivab õigusega maailma tantsumuusika Olympuse.

AQUA ei jätka mitte ainult aktiivset tuuritamist, vaid rõõmustab ka miljoneid fänne uute laulude ja kompositsioonidega. Nicki Minaji ja Ice Spice’iga koostöö eest kolmele Grammy auhinnale nomineeritud rühmitus jätkab oma energiliste ja hüpnotiseerivate esinemistega maailma vallutamist.

Ace of Base – „Rootsi kuld“ on alati hinnas

Ace of Base on suurepärane Rootsi popkvartett, mis moodustati 90ndate alguses. Võib öelda, et tegemist on pereansambliga: algkoosseisu kuulusid Jonas, Jenny ja Lynn Berggrens, aga ka Ulf Ekberg. Nad on muusikatööstuses saavutanud tohutuid kõrgusi: nende debüüt Happy Nation sai osariikides 9 korda plaatinaplaadi ja 1994. aasta enimmüüduks albumiks. Nende puhul on tegemist ajaloo ühe lootustandvama debüüdiga. Just sellelt albumilt tulid välja ajatud hitid „All That She Wants“, „The Sign“, „Don’t Turn Around“.

Jenny Berggren

Grupp jätkas fännide rõõmustamist hittlugudega läbi kümnendi ning juba uue sajandi alguses lähenes müüdud plaatide tiraaž 30 miljoni eksemplari piirile. See tegi Ace of Base’ist kolmanda äriliselt eduka Rootsi muusikaprojekti pärast ABBA’t ja Roxette’i.

Alates 1995. aasast hakkas Jenny Berggren tegelema soololoominguga. Tema debüütalbum „My Story“ ilmus 2010. aastal, kuid Jenny rõõmustab jätkuvalt fänne üle kogu maailma loominguga Ace of Base’i „kullafondist“.

Lou Bega: kogu maailm tantsib

Lou Bega suurimad hitid on esimestest nootidest äratuntavad. Muusikakarjääri alustas ta aga räpparina. 13-aastaselt asutas ta koos kahe sõbraga hip-hop bändi. Miamis elades avastas Bega Ladina-Ameerika muusika. Kui ta Saksamaale naasis, märkasid kohalikud produtsendid tema talenti. Tema esimene singel „Mambo No. 5“ sai hetkega populaarseks kogu maailmas, jõudes enamikus Euroopa riikides, sealhulgas Saksamaal, Inglismaal ja Prantsusmaal edetabelite esikohale ning USA-s kolmandale kohale. Prantsusmaal püsis singel esimesel kohal 20 nädalat, mis on tänaseni ületamatu rekord.

Lou Bega

1999. aastal andis Bega välja albumi „A Little Bit of Mambo“. See saavutas tipul 3. koha USA-s ja Saksamaal, kuid 1. koha Austrias, Kanadas, Soomes, Ungari, Portugalis, Šveitsis ja Lähis-Idas. Järgmine singel „I Got a Girl“ jõudis esikümnesse mitmes Euroopa riigis, sealhulgas Prantsusmaal, Soomes ja Belgias.

2021. aastal esitles Lou Bega uut versiooni oma repertuaari tippkompositsioonist. Loo „Buena Macarena“ uus versioon vallutas hetkega tantsupõrandad üle maailma.

18. mail on Unibet Arenal Eurotantsupeol oodata tõelist megastaaride „sadu“, kelle loovus ja energia sütitavad miljoneid inimesi üle maailma. Spetsiaalsed heli- ja valgusefektid ning tuntud megahitid annavad positiivse energialaengu pikaks ajaks.