64-aastane Cowell väisas nädalavahetusel populaarset telesaadet „Saturday Night Takeaway“, kus osales ka koomik Stephen Merchant. Viimane võib Eesti vaatajatele olla tuntud näiteks komöödiaseriaalist „Modern Family“.

Koomik üritas jäljendada Cowelli ning proovis tema hääle ja miimikaga kiita saatejuhtide duot Anti ja Deci. „Ma teen praegu Cowelli järele, kuid see pole väga veenev, sest mu nägu ju liikus,“ viskas Merchant nalja. Tema kommentaar tekitas stuudios aga väikese kaose ning publiku seast käis läbi suur imestusohe.

Ka saatejuht Ant nägi silmnähtavalt šokeeritud välja, kuid sotsiaalmeedias ei mõistnud enamik inimesi, miks koomiku öeldu nii paljusid üllatas. Nii mõnigi X-i kasutaja tunnistas, et ei tundnud Cowelli algselt ära ning kriitika ja huumor muusikamoguli suunas oli igati õigustatud.

Cowell on viimase paari aastaga kaotanud 25 kilogrammi ja on silmnähtavalt oma nägu kohendada lasknud. Ta on tunnistanud, et on kasutanud nii Botoxit kui ka täitesüste. Vaadates tema välimust, võib arvata, et ta on lasknud oma näo kallal teha ka muid protseduure.

2022. aasta kevadel teatas ta, et on lõpetanud oma välimuse muutmise, sest tema poeg Eric olevat sattunud hüsteeriasse, kuna ei tundnud oma isa enam ära.