Alles hiljuti nägi nublut ja Mikael Gabrielit Soome eurolaulul, kus verivärske looga „Vox Populi“ väärikas kolmas koht õnnestus saada. „Vox populi“ räägib sellest, kuidas polariseeritud avalikus debatis on mõnikord raske aru saada, mis on tõsi ja mis mitte. Laulus kõlab nii soome, eesti kui ka ladina keel, sest loo pealkiri viitab ladinakeelsele fraasile „rahva hääl“.

Kultuurikatlas tuli esitlusele nii nende kõige värskem lugu „Vox populi“, kuid ka nende ühiseid vanemaid hitte nagu „Universum“ ning „Vihje“.

Tantsusammu hoidis tempokana Eesti Vabariigi olulisimal päeval ka kodumaine trummi ja bassi legend Cartoon. Hiljuti saavutas Cartooni ja Daniel Levi ühine lugu „On & On“ USA-s esimese Eesti singlina kuldplaadi staatuse - lugu on tänaseks müüdud üle poole miljoni eksemplari. Lisaks aitas meeleolu pidulikuna hoida kohalik rokkstaar-DJ Allan Roosileht.

Loomulikult olid üritusele oodatud kõik, kes presidendi vastuvõttu kodust jälgisid, kui ka kõik prominendid ja poliitikud vastuvõtult koha pealt - et kõik erakondade esindajad saaksid sel õhtul esindatud!