„Nii kaugele pole ma oma kontsert-reisidega veel sattunud. Ma arvasin, et Jaapan asub kaugel, aga eesseisev sõit on tõesti reis ümber maailma. WOMAD festivalid on suured vabaõhusündmused ning ootan väga hetke, et esimest korda sealsete kuulajatega kohtuda. Kahenädalase perioodi jooksul jõuan kindlasti tutvuda nii kohaliku elu-oluga kui ka teiste muusikutega, kelle seas astub üles mitmeid minu lemmikuid, nagu Arooj Aftab, DakhaBrakha, José González jpt. See on erakordne võimalus esineda uuele publikule,“ kommenteerib peatselt algavat festivalide tuuri Mari Kalkun.

Plaadi „Stoonia lood“ andis välja Peter Gabrieli plaadifirma Real World Records ning uue kavaga esines Kalkun suisa 9 riigis. Nii andis ta 16 kontserti ka väljaspool kodumaad, kaugemateks sihtpunktideks Kanada ja Lõuna-Korea. 2023. aasta detsembris salvestati ka „Stoonia lood“ live-kontsert Klassikaraadio poolt ning Euroopa Ringhäälingute raadiotele.

Peamiste kodumaiste meediakanalitele kõrval on tema muusikast huvitunud ja tunnustanud ka tipptasemel rahvusvaheline meedia. Näiteks pälvis plaat 5-tärni arvustuse Financial Times’is ning kajastuse väljaannetes nagu Rootsworld, Lira Musikmagasin, World Music Central, Belgia TV, Arirang TV (Lõuna-Korea) jt. Tema muusikat on mänginud kanalid alates BBCst kuni CBCni. Samuti jõudis Kalkuni album „Stoonia lood“ Transglobal World Music Chart edetabeli esikohale, World Music Charts Europe TOP 10-sse, aga ka R2 nädala plaadiks ja ajakirja Songlines, Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Ekspressi 2023. aasta parimate albumite sekka.