Kuigi Warner Music Balticsi juht Karl Sirelpuu ei saanud Kroonikale koondamisteateid kommenteerida, kinnitas Karl Killing, kes on plaadifirmas nii artist kui ka töötaja (A&R), oma TikToki platvormil, et tõesti toimuvad Eesti muusikatööstuses muutused.

Kuigi Karl Killingul ilmub juba lähiajal Warner Musicu alt album, on tema tulevik muusikuna lahtine. Eestist kuulusid selle plaadimärgi alla lisaks Karl Killingule ka Arop, Andreas, Gameboy Tetris, Liis Lemsalu ja Kirot. Warner Musicu Soome esindus, mis Eesti kontori kohustused üle võtab, pole seni sulgemise otsust kommenteerinud, vahendab ERR.

„Me ei ole veel plaadifirmaga kokku saanud ja edasi rääkinud, mis täpselt saab. Me võtame rahulikult ning ma sain aru, et artistide pooleliolevad projektid lõpetatakse ära,“ sõnab Kroonikale Aropi mänedžer Kristina Pärtelpoeg, kelle hääles pinget ei ole. Arop esitles veel eelmisel nädalal oma teist singlit „Aamen“.

Eesti muusikaekspordi organisatsiooni Music Estonia juht Ave Tölpt ütles, et tegemist on olulise muudatusega ja see paneb ka Music Estoniat rohkem pingutama, et siinset muusikatööstust toetada.

Seda sama ütles ka Karl Killing oma loo „Hoia end“ loos sõnadega: „Hoidma ennast pead, aegadeks, kui ma pole enam siin...“