Mõnda aega hiljem jõudis Raadile kohale, et see materjal põhineb universaalsel maagilisel mõtlemisel – et kõik asjad maailmas on omavahel vahetult seotud. Režissöör kirjutab intervjuus Eesti Ekspressile, et teda hakkas ühel hetkel huvitama filmi tegemine sada protsenti maagilisest mõtlemisest lähtuvatest karakteritest, kes aktsepteerivad ka ennast osana kõiksusest, mida sa tunned, elades vahetus kontaktis keskkonnaga. Kes on kes filmis „Biwa järve 8 nägu“, mis on 8. märtsist kinoekraanidel üle Eesti, loe siit:

Elina Masing on Hanake

Hanake ei taha kunagi suureks saada. Tema soov on jääda igaveseks lapseks, mängud asendada maagiaga. Uneleda unistustes, võidelda pragmaatilise maailma vastu. Suruda nägu kirsiõitesse ja mitte mingit pistmist teha reaalsusega. Hanake unistab, et võiks kunagi minna Tōkyōsse. Mida tegema? Tantsima.

Simeoni Sundja on Kiri

Kiri on noormees, kel on saavutamisiha, aga samas ka tohutu hirm. Kangelaslik võiks olla, aga sõdida ei tahaks. Õrna hingega romantik, kelle süda kuulub Hanakesele, kummalisele tüdrukule kalurikülas. Neid ühendavad unistused – minna ära ja samas mitte iial lahkuda.

Kärt Kokkota on Merikarp

Merikarp on veetlev noor neiu, kuid õnn ei taha teda kuidagi leida. Tal on imeilus hääl nagu peibutaval sireenil. Ikka satub ta mõnda hukutavasse lõksu, olgu selleks siis mõni võrgutav mees või kadedus oma parima sõbranna Hanakese vastu.

Tommi Korpela on Platon

Sadamasse saabub jaht ja tüdrukute pead on kohe segi... Jahil on Platon, tõeline karismaatiline mehemürakas ja „talendiotsija“, kes tuleb ei tea kust ja võrgutab, keda soovib. Mees, kes tekitab kiilu ka kõige paremate sõbrannade vahele.

Maarja Jakobson on Jänesesilm

Naine, kes pole näinud päikest ega kuud. Ta on elanud isolatsioonis ja tema lähedusse ei soovita sattuda – rebib tükkideks, kraabib silmad peast. Kuidas teda kodustada? Ja kas see võib õnnestuda? Äkki armastusega? Äkki tärkava armastusega?

Hendrik Toompere on Roman

Kalakaitseametnik, kes loodab leida rahu ja rahuldust, et säilitada külas oma võim. Ta seab endale kinnisideeks, et tema positsioon saab kaitstud, kui ta armastab kolm ööd naist, kes pole näinud kunagi ei päikest ega kuud. Kuskohast aga selline naine leida? Ja kas see väärib küünlaid ning alandlik olemist?

Tiina Tauraite on Õnne

Õnne on kooliõpetaja, kelle eesmärgiks on anda lastele hea haridus, samas tema enda elu kisub õnnetule rajale. Naine kaotab elu armastuse ning jääb seda kõikjalt ja kõiges otsima. Vahel leiab ka.

Jan Uuspõld on Sora

Sora on õpetaja külakoolis, ta on ühe naise tõelise armastuse kehastus. Romantiline ja kirglik. Kui Sora kaob, jääb naine teda igavesti igatsema ja taga otsima. Võib juhtuda, et ka leiab. Sora on mees, kes on kui igatsus ise, teda ei ole ja ta on kõikjal.

„Biwa järve 8 nägu“ on linateos, mis tõlgib vanad Jaapani armastuslood Peipsiäärsete kalurite ja nende laste igatsuste ning ihade keelde. „Biwa järve 8 nägu“ põhineb Saksa japanofiili Max Dauthendey 1911. aastal välja antud samanimelisel raamatul, mis ilmus eesti keeles Loomingu Raamatukogus 2005. aastal ning e- ja audioraamatuna 2024. aastal.

Filmi peategelase Hanakese rollis astub üles multitalent Elina Masing (alter ego Valge Tüdruk, teleseriaal „Vaga vesi“). Oma filmikarjääri hingestatumad ja hapramad rollid teevad Tiina Tauraite, Jan Uuspõld, Maarja Jakobson, Simeoni Sundja, Meelis Rämmeld ja Hendrik Toompere. Teistes osades mängivad Liina Tennosaar, Peeter Tammearu, Jarmo Reha, Kärt Kokkota ja Soome näitleja Tommi Korpela.

Filmi režissöör ja stsenarist on Marko Raat. „Biwa järve 8 nägu“ maailma esilinastus toimus 31. jaanuaril Rotterdami rahvusvahelisel filmifestivalil. Film on kinodes alates 8. märtsist 2024.

Jaga
Kommentaarid