USA genealoogia ettevõte Ancestry uuris lähemalt lauljanna Taylor Swifti sugupuud ja avastas sealt põneva fakti. Nimelt on popstaar, kellel peagi ilmub album „The Tortured Poets Department“ ehk eesti keeles „Piinatud poeetide osakond“ seotud sugupuu kaudu päriselt ühe poeediga.

Nimelt selgus, et Taylor on sugulane luuletaja Emily Dickinsoniga. Nad pärinevad mõlemad samast Inglise immigrandist, kes 17. sajandil end Ameerika osariigi Connecticutis Windsoris sisse seadis. Too immigrant on üheksakordne Taylori vanavanaisa ja kuuekordne Emily vanavanaisa.

„Taylor Swifti esivanemad jäid Connecticuti osariiki elama kuue põlvkonna ajaks, kuni osa tema perekonnast asus lõpuks elama Pennsylvania osariigi loodeossa, kus nad abiellusid Swiftide perekonnaliiniga,“ avaldas Ancestry.

Varem on fännid spekuleerinud, et Taylori üheksas stuudioalbum „Evermore“ on Dickinsonist inspireeritud, vahendab Today. Kõlakatele andis hoogu tõsiasi, et ta teatas albumi väljaandmisest 10. detsembril 2020. aastal. Samal päeval on Dickinsoni sünnipäev.

Emily Dickinson sündis 1830. aastal ja lahkus meie seast 1886. aastal. Oma elu jooksul kirjutas ta ligi 1800 luuletust. Swift on ise kirjutanud või kaas-kirjutanud kokku 243 lugu eelmise aasta novembri seisuga, vahendab New York Post.