Film "Biwa järve 8 nägu” põhineb Saksa japanofiili Max Dauthendey 1911. aastal ilmunud samanimelisel raamatul, mis on Loomingu Raamatukogu poolt värskelt saadaval nii e-raamatu kui audioraamatuna.

Raadi uus linateos tõlgib Jaapani armastuslood Peipsiäärsete kalurite ja nende laste igatsuste ja ihade keelde. Filmi peategelaste hingeseisundit vaadatakse läbi kaheksa idamaise poeetilise motiivi: koju pöörduvad purjekad, ehapuna, esimene lumi, öine vihm, sügisene täiskuu, templikell, ootamatu tuuleiil, metshanede äralend.

Filmi peategelase Hanakese rollis astub ülesse multitalent Elina Masing (alter ego Valge Tüdruk, teleseriaal „Vaga vesi“). Oma filmikarjääri hingestatumad ja hapramad rollid teevad Tiina Tauraite, Jan Uuspõld, Maarja Jakobson, Simeoni Sundja, Meelis Rämmeld ja Hendrik Toompere. Teistes osades teevad kaasa Liina Tennosaar, Peeter Tammearu, Jarmo Reha, Kärt Kokkota, ja Soome näitleja Tommi Korpela.

Rakenduses MovieReading on filmi “Biwa järve 8 nägu” vaegnägijate kirjeldustõlked ja vaegkuuljate subtiitrid, mis teeb Marko Raadi uusima linateose nägemis- ning kuulmispuudega inimestele kättesaadavaks filmi kinodes esilinastumise päevast alates.

Film “Biwa järve 8 nägu” linastub kinodes üle Eesti 8. märtsist. Levitab ACME Film.

Jaga
Kommentaarid