Laulja Victor Crone meenutab värske Kroonika veergudel esinemist Eurovisionil ning on eestlastele tänulik usalduse eest. „Kogu see karussell, mis läks lahti hetkest, kui meie lugu „Storm“ valiti Eesti Laulu poolfinaali, oli minu jaoks heas mõttes pöörane aeg, mis tegi mind õnnelikus ja andis minu karjäärile suure tõuke. Olen väga tänulik Eestile,“ ütleb Victor usutluses.

Samuti kergitab ta saladuseloori selle kohta, kuidas tema tuntud võistluspala sündis. Laulu idee oli tekkinud esmalt Stig Rästalt, kellega ta oli Rootsis kokku saanud tänu oma mänedžeri kirjale. „Kohtusime tänaval stuudio lähedal ja läksime koos muusikat tegema. Klappisime temaga kohe ja ta kutsus mind külla Eestisse, millest olin muidugi kuulnud, kuid polnud siin kordagi käinud. Kirjutasime Stigiga koos palju muusikat ja saime sõpradeks,“ räägib Victor.

„Stormi“ sünni osas tuleb seega Stigi tänada, kuid oma täiendused tegid loosse nii Victor kui ka Vallo Kikkas. Pala sõnas kirjutas Fred Krieger. „Mingil hetkel Stig pakkus välja, et „Stormi“ võiks saata Eesti Laulu konkursile. Olin nõus, kuid ei pööranud sellele suurt tähelepanu: ei teinud plaane ega lootnud võita. Ma ei teadnud sellest lauluvõistlusest kuigi palju. Paar nädalat hiljem Stig helistas ja ütles: man, sa oled valitute hulgas. Oh, kui närvis ma siis olin! Mõtlesin: appi, mida me nüüd tegime!,“ meenutab eurolaulik naerdes.

„Siis aga mõtlesin, et mis siis ikka – teeme ära! Olin tegelikult ka väga õnnelik. Rääkisin mõni aeg tagasi oma perega, kuidas väikestest asjadest sünnib midagi suurt. Kui ma poleks tookord Rootsis e-kirjale vastanud ega Stigiga kohtunud, poleks minu elus ka Eurovisionit,“ tõdeb Victor.

Loe pikemat intervjuud Victor Crone’iga edasi SIIT!

Jaga
Kommentaarid