Reet Aus: „Ma ei olnud pikka aega filmikostüüme teinud. Erialane fookus on mujal olnud. Oli hea meel, et Marko Raat kutsus ja pean seda ka oma põnevaimaks filmitööks. Filmile „Biwa järve 8 nägu“ kostüümide loomine polnud lihtsate killast. Linateoses on meeletult kihistusi, sümboleid. Aga inimene on ikka inimene ja Marko Raadi käekiri on näitleja osas väga orgaaniline. Ehk siis kostüümi ülesanne oli maksimaalselt näitlejat toetada ja mulle meeldis, et Raat andis mulle ses osas täiesti vabad käed.“

Kas ja kui hästi tunned Jaapani ja kimonote ajalugu?

Saada vastused küsimustele hiljemalt 25. märtsiks aadressile marketing@acmefilm.ee ja võid võita Reet Ausi loodud kimono.

1. Mida tähendab sõna „kimono“?

  1. Pikk jakk

  2. Jaapani kleit

  3. Otsetõlkes „ese, mida kantakse“

2. Mis aastatel hakati kimonot kandma?

  1. 1000–1500 

  2. 794–1185

  3. 1960–1970

3. Millise kuulsa moeloojaga on seotud kuulus „Tuxedo kimono“?

4. Mida kannavad talvel geišad?

5. Milline on kõige levinum traditsiooniline soengumood Jaapanis?

Tutvu auhinnaga>>

Reet Ausi loodud mantli tegemisel ei ole kasutatud pleekimise vältimiseks ohtlikke kemikaale, toode on valminud, nagu Reeda teosed ikka, jääkmaterjalidest ning vastab rahvusvahelistele tööstandarditele.

Iga selline kimonomantel säästab keskmiselt 75% vett ja 88% energiat ning eraldab 80% vähem CO2. Tootel on ka UPMADE® sertifikaat. Reet Ausi riietel on alati põnev ja eriomane struktuur, personaalsus ning stiilsus ja muidugi üks peamisi asju, mis rõiva vastupandamatuks teeb mugavus.

Reet Ausi loodud kostüümid mängufilmile „Biwa järve 8 nägu“


Jaga
Kommentaarid