Euro Summitil viibiv Kaja Kallas on Brüsselis tõeline superstaar, kellega koos on pilti teinud Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.

Küll aga ei ole postitusel endal väga positiivseid kommentaare. Pigem süüdistatakse „kolme daaliat“ genotsiidis, inimeste võlgades ja häbis.

Naine, kes sööb hommikuks venelasi

Anonüümne Euroopa Liidu ametnik ütles Politicole antud intervjuus, et Kallas ei pruugi olla suurepärane valik ELi järgmiseks tippdiplomaadiks, sest „kas me tõesti paneme sellele positsioonile kellegi, kellele meeldib hommikusöögiks venelasi süüa?“ imestas ta.

Tundub, et peaministrile Kaja Kallaselle tegi selline ütlus nalja, sest artiklile vastuseks postitas ta platvormile X, et alustab oma päeva hoopis müslit ja mustikaid süües, mitte venelasi alla kugistades.

„Minu hommikusöök, kallid @POLITICOEurope lugejad,“ kirjutas Kallas teisipäeval avaldatud foto juurde ning linkis sinna ka Politico artikli, kus ülalmainitud väide esile toodud oli.

Kallas on pikka aega kutsunud teisi EL-i liidreid üles mitte kõhklema oma toetuses Kiievile, seistes häälekalt vastu Venemaa täiemahulisele invasioonile. Tema otsus eemaldada Narvast nõukogude ajast pärit sõjamonumendid tõi talle eelmisel kuul isegi koha Venemaa tagaotsitavate nimekirjas.