ZUZU IZMAILOVA

Zuzu Izmailova on nii sotsiaalmeedias kui ka oma blogis rääkinud seiklusi oma kastirattaga seoses. Eelmise aasta lõpus oli Zuzul näiteks tüliõun kiskuda riigikogu liikme ja ettevõtja Mart Maastikuga. Izmailova heitis Maastikule ette jalgratta liigutamist parklas. „Härra oma teos midagi veidrat ei näe. Tema jaoks on see täiesti loomulik käitumine,“ kirjutas Zuzu ühismeedias. „Ütlesin talle, et see pole midagi isiklikku, mul lihtsalt polnud kuhugi mujale parkida,“ sõnab Maastik, kes oma auto tarbeks kolleegi kastiratast liigutas.

Küll aga ei ole sellised intsidendid Zuzu vaimu murdnud ja sellega käiake järgi isegi jõulukuusel.

Eelmisel aastal ületas uudiskünnist Bolti kaasasutaja Martin Villig, kes suundus koos abikaasa Mari-Liis Villiguga keset talve Linnateatrisse kastirattaga „Soovitan kõigil kastiratast proovida autosõidu ühe alternatiivina,“ kommenteeris Villig.

„Prouaga linnateatrisse,“ sõnas Instagrami story’sse postitanud ärimees Martin Villig. Koos mindi vaatama Tallinna Linnateatri lavastust „Emigrandid“. Pildil oli näha, kuidas Villig istus rattal ning naine oli sättinud end mugavalt ratta ees olevasse kasti.

„Teeks nii, et kitsale kõnniteele enam oma autot ei peata, parkimisest rääkimata. Ei, ma ei palu sul, hea niigi rasket elu elav kuller, et kõnniksid, klaver seljas, 500 meetrit jala või ostaksid kastiratta,“ palus ühes oma Tartu Postimehele kirjutatud arvamusloos ärimees ja ükssarvikute looja Tõnu Runnel, kes elab ja sõidab kastirattaga Tartus.

Tõnu Runnel

Liisi Eesmaa postitas eelmisel aastal sotisaalmeediasse pildi ürituselt „Kastirataste piknik Tammsaare Pargis“.

„Meie pere rattarüütlid koos oma rattapargi viimase pärli kastikaga on kohal. Talvest saati sellega ringi vuratud. Hagen Bikes kastikas on vaheldumisi mind ja Kuud vedanud, mõnikord isegi mõlemaid korraga, rääkimata kogu muust kila kolast. Kiire ja mugav, trumpab auto üle mitmekordselt!“ selgitas moelooja ja -kunstnik Liisi Eesmaa.

„Hot tip! Keskkonna investeeringute keskus pakub kastiratta soetamiseks toetust 1200 eurot ja meie kasutasime seda ka.“ lisas ta.

PÄRTEL-PEETER PERE

Tallinna linnavolikogu liige ja seal Reformierakonna fraktsiooni juhtiv Pärtel-Peeter Pere liigub juba aastaid ringi kastirattaga. Tema viieliikmeline pere saab kõik oma käigud kastirattaga tehtud ning autot pole Perede peres juba aastaid olnud. Ka sotsiaalmeedias figureerib Pere tihtipeale kastiratta kõrval ja soovitab ka teistel sellega pedaalima hakata.

Linnapildis võib Peret tihti kastirattaga liigeldes näha. Riigikogu sügisese istungjärgu esimesele istungile vuras Pere kohale musta Christiania Bikesi kastirattaga.

Riigikogu alustab