Uno Kaupmees oli eile hommikul minemas autoga haiglasse dialüüsi – tal oli ka diabeet, kui ühtäkki esikus kokku kukkus. „Kiirabi tuli küll ruttu ja algas elustamine. Mingi elumärk vist saadi ka kätte, kuna temaga hakati ju haigla poole sõitma. Aga teel haiglasse autost ikka helistati, et pole siiski midagi teha ja Uno on lahkunud,“ sõnab Eve nukral toonil.

Sotsiaalmeedias avaldas Uno Kaupmehe perekonnale kaastunnet Sirje Eesmaa. „Täna lahkus igavikuteele meie kallis Uno Kaupmees, pikaaegne ansamel Krõll solist ja Eesti Raadio diktor 22 aastat.“

„Sain kurva teate, et 2. aprillil 2024 lahkus Taevase Meeskoori bassirühma 74-aastaselt üks minu parimatest sõpradest Uno „Vana Volts“ Kaupmees. Tunnen südamest kaasa tema lähikondlastele. Head teed, sõber! Kunagi kohtume taas,“ kirjutas muusik Vello Salumets Facebookis.

Uno Kaupmees (sündinud 17. jaanuaril 1950 Kolgas) on õppinud ENSV riikliku filharmoonia estraadistuudios.

Aastatel 1976–1985 oli Kaupmees ansambli Krõll solist. Kaupmees töötas 22 aastat Eesti Raadios diktorina. Aastal 2000 hakkas ta uuesti laulma. Lugu „Ärge unustage valssi“ oli kahtlemata Kaupmehe firmamärk, aga tema repertuaaris oli pea sadakond lugu, mille järgi memmed ja taadid, aga nooremadki tantsu vihuvad. Juubelitel oli ta veel ka 70ndates nõutud laulu- ja pillimees.

Jaga
Kommentaarid