Möödunud aasta aprilli lõpus tühistati Hollywoodi näitlejale Alec Baldwinile esitatud süüdistus tahtmatus tapmises, mis leidis aset filmi „Rust“ võtteplatsil 2021. aastal, kuid tänavu jaanuaris otsustati sama juhtum uuesti avada.

Baldwini süüdistatakse tahtmatus tapmises, kuid tema meeskond esitas märtsis kohtule vastuavalduse, et tema süüdistus lükataks tagasi. Prokuröride väidete kohaselt on aga Baldwini lugu „pidevalt muutunud“ ning mehel ei olnud võtteplatsil „oma emotsioonide üle absoluutselt kontrolli,“ vahendab CNN.

Prokuröride möödunud nädalal esitatud uutest andmetest selgub, et Baldwin on koduvalt vandus ja karjus oma võttemeeskonna peale ning ta absoluutselt ei tundnud muret, kuidas tema käitumine teisi inimene mõjutab. Samuti olevat ta pidevalt olnud kärsitu ning kiirustanud võttemeeskonda liialt tagant, mis panigi neid lõppkokkuvõtte eluohtlikku olukorda.

Jaanuaris ei tunnistanud Baldwin end süüdi tahtmatus tapmises tulistamises, mille tagajärjel Hutchins suri ja sai vigastada režissöör Joel Souza, kui Baldwini käes olnud relv tulistas vesterni võtteplatsil stseeniproovi ajal.

21. oktoobril 2021 harjutas Alec Baldwin „Rusti“ stseeni ühes 19. sajandi puitkiriku-laadses ehitises, mis hõlmas revolvriga korduvalt tulistamist. Mängukuulide asemel olid relvas aga kogemata sees päris kuulid, mis õnnetult tabasid kahte meeskonnaliiget, kellest üks suri.

Baldwin ei ole end tahtmatus tapmises süüdi tunnistanud. Algselt ei tahtnud Baldwin isegi tunnistada, et ta üldse tulirelva päästikule vajutas, kuidas FBI raportist selgus, et kõnealusest relvast poleks saanud tulistada, kui päästikut poleks vajutatud.