Ann ja taasiseseisvunud Eesti on enam-vähem sama vanad. „Uus soolotund ongi paralleelne vaade endasse, Eesti ellu ja selle arengusse,” ütleb Vaida ja lisab, et Eestiga koos on kasvatud ja mõeldud liiga vara, et nüüd on valmis küll. „Näiteks siis, kui ülikooli esimesel kursusel on tunne, et nüüd oledki tark, või siis, kui me korraks ühiskonnana arutasime, et suurt narratiivi pole vaja, valmis juba küll,” arutleb Vaida.

Tuuri kokku panemine on Vaida sõnul korralik logistikaülesanne. „Tallinnas valisin show jaoks kolm erinevat kohta erinevates linnaosades, et kõik ikka ümbersõitude ja teetööde vahelt kohale jõuaksid," aasib Vaida pealinna lõputuid ummikuid ja tee-ehitusi.

Viimase aasta jooksul kirjutatud naljad on lihvitud kokku tunniks, mille keskmes on muutumine ja kasvamine. „Olen elevil, et Eesti stand-up maastik on praegu kirev, erinevaid stiile ja teemasid käsitlev ja väga ootan ka enda värske materjaliga publiku ette jõudmist,” ütleb Vaida.

„Eesti pole sama, mis näiteks kümme aastat tagasi ja nii ka mina. Olen ise hakanud elu ja olemist nautima, selles võtmes on see materjal aasta jooksul küpsenud ja valminud. Olen kasvanud vabas Eestis ja minuga paralleelselt on kasvanud riik. Kuigi räägime õmblusteta ühiskonnast, siis soovin, et mahuksime vähemalt ühe lapiteki alla ära,” lisab koomik.

Ann Vaida üle Eesti 15.-31. maini toimuva soolotunni "Mitmes suunas" piletid on müügil Piletitaskus.